vrijdag 27 april 2012

Speciaal voor Fleur!

Gisteren waren we bij het "King Abdul Aziz Arabian Horse Center" bij Dirab. Dirab ligt ten Zuidwesten en vlakbij Riyadh. Het centrum hoort (uiteraard) bij de koninklijke familie. Men doet hier een poging om al het Arabische "bloed" uit de hele wereld terug te halen naar dit centrum, middels een fokprogramma.
Als iemand (kan dus overal ter wereld zijn) denkt dat hij/zij een paard heeft waar Arabisch bloed in zit kan die persoon daar een officieel bewijs/certificaat van krijgen van dit centrum. Daarvoor moet men dan wel een bloedmonster opsturen wat op het centrum wordt onderzocht. Het genetisch materiaal van jouw paard is daar dan dus ook... 
Er werden verschillende paarden getoond aan de bezoekers, zowel merries als hengsten.

Tot zover de inleiding; lees a.u.b. verder onder de foto's!

Op de heenweg naar Dirab bij een tankstation: wilt u misschien een lekker sappige watermeloen? Nu met speciale smaak; benzine!! Het lijkt wel of alles in dit land een link heeft met hun belangrijkste inkomstenbron.

Kijk, hier hebben we Shareef. Je ziet duidelijk het holle neusbeen; een van de karakteristieken van dit speciale paard. In dit paard zit Egyptisch en Russisch bloed.

En dit is Mashlawi, een paard met Egyptisch, Spaans en Arabisch bloed. Dit doet mij ergens aan denken.... toch Fleur?

Het centrum ligt in een mooie omgeving.
                             
Kijk eens naar de gestrekte pas van Mashlawi!
 
Het paard is ook goed alert.

Voor de show!

Wat een boel toeters en bellen!

Gezien het feit dat je zo'n kans waarschijnlijk maar 1 keer in je leven krijgt was ik van mening dat ik toch maar op die knol moest gaan zitten...

Mijn angsten voor deze temperamentvolle paarden heb ik ter plekke moeten overwinnen (o en tijdens de rit...) om dit plaatje te kunnen maken voor uiteraard een speciaal iemand. Er hoort nog een video bij, echter moet ik nog even bedenken of die video wel mee terug gaat komen naar Nederland! 
Laten we het er voor nu maar op houden dat er pit in die knol zit en dat de rit mede daardoor niet helemaal naar wens ging. Daarbij ben ik me er van bewust dat ik een aantal basisfouten heb gemaakt; logisch dus!


Op de terugweg van Riyadh naar Kharj.

We zijn eerst nog bij de compound van Henk geweest om afscheid te nemen van Rinze voordat hij die nacht terug naar Nederland zou vliegen.
Ja mensen, Rinze assisteert mij vanuit Nederland, dus vanaf morgen sta ik er alleen voor met die Saudi's! Ik ben erg benieuwd hoe het me dan zal vergaan in de les; er gaan vanaf morgen namelijk een aantal disciplinaire regels gelden; 5 minuten na aanvang van de les gaat de deur van binnen op slot en afwezigheid wordt per minuut genoteerd!
Afgelopen week zijn al mijn collega's (docenten) namelijk over het discipline van de leerlingen gevallen; het was echt onfatsoenlijk!
Als de leerlingen willen blijven moeten ze vanaf morgen elke les aanwezig zijn. Dat betekent dat ik ook weer de nietsnutten in de les heb. Ik ben die leerlingen liever kwijt dan rijk!! Ze zijn er echt niet bij en vallen serieus in slaap! Erg vervelend voor de andere leerlingen die wel willen leren. De betreffende kinders gaan dan ook niet veel aandacht van mij krijgen. Ik ben benieuwd hoe lang ze het volhouden; er worden op zeer korte termijn namelijk 2 leerlingen per specialisatie van school gebonjourd! Gheheh...!


1 opmerking:

  1. Hai Ted, je maakt er werk van op je blog en dat is leuk. Ik ben vooral dol op de plaatjes. Wat leuk dat ik nu zie wat je allemaal doet en wat een bijzondere uitstapjes maak je! Een lieve groet van Nenske

    BeantwoordenVerwijderen